top of page

Как да поддържаме съдържанието в социалните си мрежи свежо в 5 стъпки

Без значение дали си маркетолог, инфлуенсър, блогър или просто любител на социалните мрежи, можеш да увеличаваш последователите си и да задържаш интереса на своята аудитория в 5 лесни стъпки.1. Обогатяване и олекотяване на съдържание:


Един специалист в областта на писането е Анн Хандли, която е автор на книгата „Всички пишем“. Базирайки се на нейния опит, те съветваме, че за да задържиш фокуса на потребителя, е важно да освободиш съдържанието си от излишни и празни фрази, които не носят стойност и да ги замениш с информация, която може да въздейства върху аудиторията.


2. Комбиниране на съдържание


Един отличен подход е комбинирането на съдържание. Имайки предвид, че всеки човек притежава собствена идентичност, не е изненада, че профилите в социалните мрежи също имат своята естетика и публикуват различно съдържание. Случва се така, че понякога съдържанието, което публикуваш не носи в себе си достатъчно стойност или пък достатъчно обем, за да създаде цялост. Този пропуск може да се допълни, чрез комбиниране на съдържания със сходен стил. Това е един отличен вариант, чрез който да подобриш и допълниш структурата на две отделни публикации, като ги превърнеш в една. Чрез този метод не е необходимо да влагаш допълнителни ресурси, но те съветваме, да не се стремиш само към текстово съдържание. Можеш да добавиш снимки, видеоклипове, инфографики и други елементи.3. Обновяване на стара информация


Когато създаваш публикация, в която се съдържа информация от типа „научна“, „доказателствена“, „информативна“, отделяш голям ресурс от време и енергия, за да я създадеш. И тъй като тази информация се базира на данни, факти, анализи и други, питал ли си се, какво се случва в момент, в който установиш, че на лице подлежат промени? Вместо отново да отделяш голям времеви ресурс, в създаването на почти същата публикация, просто можеш да обновиш старата, като в нея добавиш належащите актуализации. Съвсем безсмислено е отново да създаваш същото съдържание дни наред, при положение, че можеш просто да го освежиш и актуализираш.


4. Качество на потребителското преживяване:


В днешното забързано ежедневие, всеки търси бърз, лесен и директен начин, чрез който да черпи информация. Не забравяй факта, че потребителите основно се демотивират от многото струпан текст на едно място. За да предложиш качествено потребителско изживяване на своята аудитория, се старай да предлагаш добре структуриран текст, който да дава яснота за съдържанието, без да съдържа струпани купища с информация. Старай се да предлагаш кратки и ясни изречения. Опитай се да създадеш визия на текста, която при пръв поглед да изглежда привлекателна и добре структурирана. Нека текста бъде ясен и четлив. Поставяй ясни подзаглавия, при това на често, за да разбиваш текста, а читателите да разбират от пръв поглед с какво им предстои да се информират.


5. Като отговор на намерението


Когато се стремиш да впечатляваш хората, трябва да се адаптираш към техните интереси и желания. Важно е да се обръщаш към аудиторията си и да се интересуваш, какво съдържание би било интересно за тях? Разбира се, не забравяме факта, че това е твоя личен профил и ти си единствения човек, който взема решенията за него. Тук не става въпрос, да създаваш съдържание, което да бъде ориентирано само към интересите на аудиторията, но можеш от време на време ( 1-2 месечно), да се обръщаш към потребителите и да задаваш въпроса “Какво съдържание ще ви бъде полезно да публикувам?”. По този начин ти директно задаваш въпрос към потребителите, с който целиш да им облекчиш болките и да им помогнеш да получат качествено съдържание. Създаването и управлението на качествено съдържание изисква системен подход и адаптивност. Чрез гореспоменатите 5 стъпки създаването на устойчиво и привлекателно съдържание, се превръща в по-лесен и по-приятен процес. За да успееш да увеличиш последователите си и да задържиш интереса на своята аудитория, съдържанието, което споделяш е необходимо, не само да привлича внимание, но и да ангажира интереса на потребителите.
32 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page