top of page

5 ключови стъпки за създаване на успешен сайт или онлайн магазин

Ако и ти си собственик на бизнес, бъдещ предприемач или велик ентусиаст, то тази статия е за теб! Днес ти разкриваме, кои са основните 5 стъпки за създаване на успешен онлайн магазин или сайт.1. Избор на платформа


За да избереш най-подходящата платформа за своя бизнес, е нужно тя да отговаря на поставените от теб цели, както и на вида на бизнеса ти.

 

  • Shopify е чудесна платформа, ако целиш да изградиш онлайн магазин.

  • WordPress от своя страна, е страхотен вариант, ако си се фокусирал върху блогове и информационни сайтове.


2. UX Дизайн


Всеки знае, че привлекателният вид на една уеб страница, оказва влияние върху потребителя. За да можеш да предложиш качествено потребителско изживяване чрез своя сайт, те съветваме да инвестираш смело в създаването на UX дизайн. 

Ако си решил сам да създадеш дизайна на сайта си, можеш да черпиш идеи от:

  • Behance

  • Dribble

  • NicePage3. SEO оптимизация


Привличането на качествен трафик е изключително важно за твоя бизнес, но без наличието на SEO оптимизация, това е невъзможно. SEO е главният елемент, който ти помага за по-високо класиране в органичните резултати. А колкото по-високо се класираме, толкова по-нагоре излизаме в резултатите на търсене, като това увеличава шанса ни за качествен трафик.


4. Анализ и подобрение


За да следиш успеха на своя бизнес и да бъдеш запознат с това, което работи за теб, може да използваш всеизвестният “Lean модел” – build – measure – learn. Важно е да анализираш и идентифицираш ключовите метрики на своя бизнес. Това ти помага да наблюдаваш, кое е проработило за теб и кое не. По този начин можеш да изградиш по-добра бъдеща стратегия, структурирана на предишен опит. 

Инструменти, за проследяване и анализ на ключови метрики: 


  • Google Analytics

  • Hotjar

  • Shopify

  • Wordpress


5. Съдържание и услуги


Когато създаваш продукт или услуга трябва да можеш, да отговориш на въпроса: „С какво този продукт би бил полезен на потребителите?“. Ако можеш да отговориш на този въпрос, то следва да поясниш и начинът, по който ще представиш продукта си на обществото. Съдържанието е методът, чрез който промотираш услугата си. Стреми се то да бъде точно, ясно, привлекателно, да не съдържа дълги и сложни изречения и да не се отклонява от цялостната идея. Не се придържай към една и съща форма на съдържание. Може да опиташ различни методи – снимка, видеоклип, блог, подкаст и други. Не забравяй факта, че всяка социална мрежа си има своите специфики по отношение на съдържанието.Следвайки тези пет ключови стъпки, можеш не само да създадеш успешен онлайн бизнес, но и да го развиваш и поддържаш по най-добрия начин. Съветваме те да добавиш към тях стратегическо мислене, малко креативност и постоянен стремеж към усъвършенстване. Така ще постигнеш не само видимост, но и по-големи успехи в дигиталната среда, където иновациите и качеството играят ключова роля в изграждането на траен и впечатляващ онлайн бизнес.
43 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page