top of page

4 основни ГРЕШКИ, които карат хората да подминават профила ви


Когато разглеждаме бизнеса по отношение на дигиталното пространство, профилът ви в социалните мрежи е един от най-посещаваните канали, които потенциалните ви клиенти преглеждат, за да се запознаят с бранда ви. Профилът в социалните мрежи е дигитална визитка, която отразява вашата идентичност и стил. Но какво става, когато потребителите просто подминават вашия профил без да го забележат? 


Днес ви представяме често срещани грешки, които могат да провокират хората, да подминат вашия профил.1. Липса на индивидуалност.


За да изградите успешен бранд е необходимо да притежавате собствена идентичност, с която да се откроявате както в социалните мрежи, така и в останалите канали. Вашето онлайн присъствие трябва да отразява не само продуктите или услугите, които предлагате, но и персоналното ви решение, чрез което отговаряте на въпроса „С какво този продукт/услуга ще бъде от полза на потребителите?“. Липсата на индивидуалност и характер може да направи профила ви безличен и безинтересен. Представете на аудиторията вашия характер и автентичност, като споделяте истории, връзки с доволни клиенти и ползи, с които вашия продукт/услуга допринася.


2. Липса на активност и актуализация.


Активността в социалните мрежи е ключова за изграждане на добро впечатление пред потребителите. Визията на профил, който притежава малко на брой публикации, липса на коментари, харесвания или липсата на каквато и да е активност, прави лошо впечатление у потребителя и създава чувството, че профилът не е активен. Не оставяйте публикациите ви да датират от преди месеци или години. Поддържайте профила си актуален, с редовни обновления, новини и съдържание, което да ангажира аудиторията ви.3. Липса на достатъчна информация.


Ако в профила ви липсва информация относно вашия бизнес, продукт или услуга потребителите могат да се чувстват объркани и неуверени. Важно е да предоставяте необходимата информация за вашия бранд, тъй като клиентите търсят нещо определено, което да им носи полза, а при липсата на яснота, относно вашия продукт/услуга, шансът за покупка се занижава с голям процент.  Предоставянето на достатъчно ясна и подробна информация за вашия бизнес, е ключово за привличане на внимание и доверие от страна на потребителите.


4. Липса на качествено съдържание. 


Независимо дали става дума за текстови публикации, изображения или видеоклипове, слабото качество на съдържание може да отблъсне потребителите. Визията е първата част от съдържанието, затова се стремете да създавате привлекателно първо впечатление, защото благодарение на него, потребителите решават дали да продължат с прегледа на публикацията или не. Неправилното структуриране на текста, лошата естетика на изображенията или слабото качество на видеоклиповете могат да допринесат за лошо впечатление по отношение на вашия бранд и да намалят интереса от страна на аудиторията. Когато потребителите отворят профила ви, се надяват да видят подредено и естетически нагледно съдържание, което да разгледат с интерес. Стремете се да създавате вдъхновяващо съдържание, което да бъде добре структурирано и да включва висококачествени визуални елементи.Следвайки тези прости съвети, вие ще затвърдите вашата бранд идентичност в онлайн пространството, ще увеличите разпознаваемостта си и ще привличате още повече потребители към вашия бизнес.


コメント


bottom of page